Bloemen

DESign&More werkt enkel op bestelling. Op deze manier kan ik dit blijven combineren met mijn hoofdberoep. Maar zeer belangrijk versheid garanderen en elke wens van de klant, na een luisterend oor te zijn, vervullen en laten integreren in een gepersonaliseerde hedendaagse creatie.

Mijn hoofddoel is een unieke bloemrijke creatie maken, geen bandwerk. Boeketten, bloemstukken, ... creaties met vele bloemen gevuld, weinig groen. En dit voor elke gelegenheid.

  • Iemand verwelkomen met een bloem (geboorte, nieuwe buren, nieuwe collega, ...)
  • Iemand troosten met een bloem (slecht nieuws, rouwboeket, ...)
  • Iemand danken met een bloem
  • Iemand succes wensen met een bloem
  • Iemand felliciteren met een bloem (verjaardag, diploma, rijbewijs, nieuwe job, pensioen...)
  • Afscheid nemen van iemand met een bloem (rouwwerk, grafstukken, ...)
  • Bij feestdagen horen bloemen (Pasen, Moederdag, Vaderdag, Kerstmis, ...)
 

Workshops

De combinatie van lesgeven en bloemen leidt ons natuurlijk tot de ‘stapsgewijze’ worskhops bloemschikken. Tijdens een avond zelf tot een unieke creatieve creatie komen, onder begeleiding en met stapsgewijze uitleg, in een ontspannen sfeer, met een leuke babbel, hapje en drankje op de achtergrond. Voor vele mensen hun Me-time moment.

Aankleding (feest) locaties

Nu en dan kwam al eens de vraag om bloemen te maken voor een tafel aan te kleden, of bij de inkomhal van een feestzaal, of zelfs een boeket voor op de inkombalie in een bedrijf... Na foto’s te tonen van de feestlocaties bij communie van onze pleegdochtertjes kwam al snel de vraag om dit ook voor anderen te doen. Zo ook de aankleding van kerk, huis, feestzaal bij bruiloften, tot zelfs aankleding kerk en koffietafel bij een uitvaart. Hier vormen Ralph en ik een zeer goed team. Het creatieve van ons twee stijlvol omzetten in unieke creaties in de aangepaste sfeer.

Onder aankleding worden dan ook raamdecoraties gemaakt. Of zijde stukken voor in een winkelruimte... als we maar kunnen creatief bezig zijn.

Ontwerpen van drukwerk

Bij het verzorgen van de aankleding van een feest hoort natuurlijk ook een uitnodging, of gepersonaliseerde servetringen, of menukaarten, ... en zo kwam ook de kennis van grafische software zoals Photoshop, Indesign, Illustrator (uit lesgeven hoofdberoep) van pas om te integreren.

Van logo ontwerp, tot het maken van uitnodigingen, stickers, ... tot flyers, folders, brochures, enz. allemaal creatieve creaties.

Ons creatief denkproces brengt ons dan ook vaak op een zijpad: laseren in plexi, zoals naambordjes in plexi, lassen van zuilen, gepersonaliseerde gelaserde naambordjes voor op de tafel (bij Kerstmis, bij een bruiloft...)

Ideeën zat, maar tijd vinden om deze allemaal uit te werken. Het zou leuk zijn mocht een dag 48u hebben.