Over ons

Waar ooit mijn passie voor bloemen ontstaan is, is voor mij ook een beetje duisternis. Vanaf het ogenblik dat ik een eigen huisje betrok, had ik wel altijd graag een bloemetje in huis (van de mama meegekregen) en door de creativiteit die ook groeide in het lesgeven (hoofdberoep) van grafische pakketten om te zetten, kwam de passie in bloemschikken naar boven.
Wat voor mij een hobby werd, werd door anderen aanschouwd als een kunst en de vraag groeide.
Het gebrek aan zelfvertrouwen en de schrik naar het onbekende remde de beslissing af. De vraag naar zelfstandig lesgeven opende de deuren naar een zelfstandig statuut in bijberoep en waarom dan niet de gelegenheid benutten om ook de groei van workshops bloemschikken, aankleding van feestlocaties en ontwerpen van zetwerk mee op te nemen in dit statuut.
Zo ontstond in april 2016 DESign&More.
DES zijn de initialen van DErwael Sonja, ‘design’ voor het ontwerpen en ‘More’ voor al de rest.
Samen met mijn partner Ralph Willems en als pleegmoeder van Romy en Audrina, startte ik aan mijn(ons) avontuur. SAMEN staan we als een zeer sterk en creatief TEAM.
Al heel snel werd duidelijk dat de bloemen mij rust brachten.
En voor alle gelegenheden, zowel in een blije als een verdrietige sfeer, vraagt men mij een unieke hedendaagse creatie te maken. Hier wordt dan ook met heel veel liefde, en soms zelfs emotie aan gewerkt.
Mijn wens/droom, luisteren naar de wensen van de klant, hun wensen intergeren in mijn concept, zorgen voor een glimlach op de klanten hun gezicht, een berichtje van dank, de vele complimenten, ... dat doet deugd en geeft me een zeer grote voldoening.
Nadenkend over het schrijven van deze tekst brengt me toch tot een bewustwording en een woord van dank aan mijn overleden moeder, wie me dit heeft meegegeven. 

Met fleurige groet,

Sonja